27/11/2022, Επίσκεψη στο «Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρίας Καρέλια» ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022,  ξεκινήσαμε μια μεγάλη παρέα, νωρίς το πρωί από την ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ  με προορισμό την Καλαμάτα και το «Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρίας Καρέλια», μία από τις πληρέστερες συλλογές ελληνικών τοπικών ενδυμασιών σε πανελλήνιο επίπεδο. 

Η συλλογή δημιουργήθηκε από το ιδρυτικό μέλος και την επί σειρά ετών Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτα Β. Καρέλια, αρχικά σαν προσωπική συλλογή, η οποία περιλαμβάνει πλήρη ενδυματολογικά σύνολα, γυναικεία και ανδρικά από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ξεναγηθήκαμε λοιπόν, στη θαυμαστή αυτή συλλογή, με τους χρυσοκέντητους επενδύτες, εξαιρετικά δείγματα της τέχνης των τερζήδων, καθώς και κοσμήματα που δεν καλύπτουν απλώς τις ανάγκες συμπλήρωσης και στολισμού των ενδυμασιών, αλλά αποτελούν αυτόνομο και σημαντικό  κομμάτι της συλλογής.

Στη συνέχεια, προσκυνήσαμε  την θαυματουργή εικόνα της «Παναγίας Υπαπαντής» προστάτιδα και πολιούχο της πόλης και καταλήξαμε σε μία τοπική ταβέρνα της πόλης της Καλαμάτας,  όπου γευτήκαμε πιάτα της Μεσσηνιακής γης  με τρικούβερτο  γλέντι!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

περισσότερα άρθρα

25/05/2024 “Παραδοσιακές Φορεσιές της Νησιωτικής Ελλάδας“ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άυλη πολιτιστική κληρονομιά είναι η ζώσα παράδοση και όταν αυτή,ανταμώνεται  κι ενώνει τις δυνάμεις της, τότε μόνο συγκλονιστικό μπορεί να είναιτο αποτέλεσμα!To Σάββατο, 25 Μαΐου 2024,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓ. ΚΟΣΜΑΣ 1η ΘΕΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ u17

«2ο Prishtina Open Table Tennis International Tournament 7-9/6/2024» Ο Γιώργος Κοσμάς (Κραψίτης στην καταγωγή) σχολίασε την επιτυχία του σταsocial:Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνω την κατάκτηση της 1ης  θέσης  στο