27/11/2022, Επίσκεψη στο «Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρίας Καρέλια» ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022,  ξεκινήσαμε μια μεγάλη παρέα, νωρίς το πρωί από την ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ  με προορισμό την Καλαμάτα και το «Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρίας Καρέλια», μία από τις πληρέστερες συλλογές ελληνικών τοπικών ενδυμασιών σε πανελλήνιο επίπεδο. 

Η συλλογή δημιουργήθηκε από το ιδρυτικό μέλος και την επί σειρά ετών Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτα Β. Καρέλια, αρχικά σαν προσωπική συλλογή, η οποία περιλαμβάνει πλήρη ενδυματολογικά σύνολα, γυναικεία και ανδρικά από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ξεναγηθήκαμε λοιπόν, στη θαυμαστή αυτή συλλογή, με τους χρυσοκέντητους επενδύτες, εξαιρετικά δείγματα της τέχνης των τερζήδων, καθώς και κοσμήματα που δεν καλύπτουν απλώς τις ανάγκες συμπλήρωσης και στολισμού των ενδυμασιών, αλλά αποτελούν αυτόνομο και σημαντικό  κομμάτι της συλλογής.

Στη συνέχεια, προσκυνήσαμε  την θαυματουργή εικόνα της «Παναγίας Υπαπαντής» προστάτιδα και πολιούχο της πόλης και καταλήξαμε σε μία τοπική ταβέρνα της πόλης της Καλαμάτας,  όπου γευτήκαμε πιάτα της Μεσσηνιακής γης  με τρικούβερτο  γλέντι!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

περισσότερα άρθρα

22/04/2023 «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ»

«Αλαφροϊσκιωτε καλέ, για πες, Εψές τι ‘δες;»«Είδα… νύχτα Σαββάτου, 22 Απριλίου 2023, γιομάτη Θαύματα!»Είδα, ένα ανεπανάληπτο «Παραδοσιακό Γλέντι» της Αδελφότητας Κραψιτών Αθηνών, μεΔώδεκα μουσικούς επί