18/06/2023 ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ  ΓΙΟΡΤΗ – «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ» ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ

«Κάτω στης μαργαρίτας τ’αλωνάκι   στήσαν χορό τρελό τα μελισσόπουλα..»
Στο αλωνάκι-αυλόγυρο  της ΣΤΕΓΗΣ ΚΡΑΨΙΤΩΝ,  την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή όλων των τμημάτων χορού, μια ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ παράδοση της Ελλάδας, με μία γκάμα από   13 μουσικές σουίτες ανά γεωγραφική περιοχή: ΗΠΕΙΡΟ,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,ΡΟΥΜΕΛΗ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΘΡΑΚΗ, ΕΥΒΟΙΑ-ΜΕΓΑΡΑ, ΚΥΘΗΡΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ και τέλος,  ένα πέρασμα από την «Ιωνία Γη» την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

Τα μελισσόπουλα κάθε ηλικίας, από τα έξι τμήματα χορού και της χορωδίας που λειτούργησαν  από τον Σεπτέμβριο 2022, μετέτρεψαν αυτή τη δική μας «ξεχωριστή γιορτή!!!»  σε ένα φεστιβάλ χορού, που ομολογουμένως  δεν είχε προηγούμενο.



Την εκδήλωση, άνοιξε το τμήμα Ευρωπαϊκών χορών και Latin     παρουσιάζοντας ένα δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς τους, με τα ζευγάρια μας να λικνίζοντας στις νότες του tango και στη συνέχεια, η βραδιά «μύρισε Ελλάδα» , με  την χορωδία μας στο εναρκτήριο τραγούδι «Καλώς ανταμωθήκαμαν εμείς οι Ντερτιλήδες» να προοιωνίζει  την  εξέλιξη της μεγαλειώδους βραδιάς, μια χορευτική πανδαισία από τα παιδιά-εφήβους και ενήλικες σε κυκλωτικούς χορούς.

Η οικοδέσποινα της εκδήλωσης, η πρόεδρος του ΔΣ κα Ελένη Καντζέλη, στη συνέχεια με μια συγκινητική ομιλία της για τον απολογισμό  της χρονιάς, ευχαρίστησε όλα τα μέλη των χορευτικών, των τμημάτων Ευεξίας (pilates) και  των Εικαστικών Εργαστηρίων «Δημιουργίες με νήμα» και « Εικαστικές Δημιουργίες», για την υπέροχη χρονιά που διανύθηκε με  ενθουσιασμό, χαρά και προσωπικό χρόνο από όλες τις ομάδες, αυτή η «μεγάλη παρέα»   που αγκάλιασε και στήριξε από την αρχή  της χρονιάς εκδηλώσεις και Δράσεις ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της Αδελφότητας, όπως η παρουσία του χορευτικού στο ΣΕΦ, στην γιορτή Εθελοντισμού της Περιφέρειας τον Νοε 2022 και την Πίτα του Ηπειρώτη 2023,  την αναβίωση του εθίμου της Τζαμάλα, στις Αποκριές στην Πόλη 2023, τα bazaar από τα εικαστικά εργαστήρια στην ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, συμμετοχή στις Ειρηνοδρομίες 2023 και πόσα άλλα ακόμα!

Στη συνέχεια η πρόεδρος ΔΣ έκανε μία αναφορά για τα ΔΩΡΕΑΝ εργαστήρια χορού κ ευεξίας  που λειτούργησαν, αξιοποιώντας την επιχορήγηση 2022  του Δήμου που δόθηκε προς τους εθνικοτοπικούς συλλόγους του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου, η  οποία πήρε τον λόγο και μίλησε για μια χρονιά, που σηματοδότησε  την επιστροφή στην κανονικότητα, όλων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου, που λόγω του covid-19 είχαν απωλέσει την συλλογικότητα και την συμμετοχή τους σε δράσεις πολιτισμού και τόνισε μεταξύ άλλων, το πόσο σημαντικό είναι ο σεβασμός και η αφοσίωση στην προαγωγή του πολιτισμού που παράγεται σε όλους τους εθνικοτοπικούς συλλόγους του Δήμου συγχαίροντας με την ευκαιρία της εκδήλωσης, τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας Κραψιτών.

 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με την βράβευση των πρωτεργατών όλων των καλλιτεχνικών εργαστηρίων, τους εξαιρετικούς πέντε (5) δασκάλους μας:

1) ΚΩΣΤΑ ΤΟΜΑΡΑ, Χοροδιδάσκαλος Παραδοσιακών Χορών -ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ -Για την ιδιαίτερη συμβολή και διαχρονική στήριξη της απρόσκοπτης λειτουργίας των τμημάτων Παραδοσιακού Χορού (2013-2023), προς επίτευξη των σκοπών της Αδελφότητας Απανταχού Κραψιτών Αθηνών

2) κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΠΟΛΥΖΟ – ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ- Για την διαρκή συμβολή και στήριξη της απρόσκοπτης  λειτουργίας του τμήματος Χορωδίας με την ιδιότητα του «Χοράρχη», προς επίτευξη των σκοπών της  Αδελφότητας Απανταχού Κραψιτών Αθηνών.

3) κα. ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ- ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ – Για την εξαιρετική προσπάθεια και στήριξη της λειτουργίας των Νέων Καλλιτεχνικών εργαστηρίων Χορού κι Ευεξίας την  χρονιά (2022-2023)προς επίτευξη των σκοπών της Αδελφότητας Απανταχού Κραψιτών Αθηνών

4) κα. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑ – ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ -Για την συμβολή της στην στήριξη του Νέου Εργαστηρίου εντός του 2023,«Δημιουργίες με Νήμα», προς επίτευξη των σκοπών της Αδελφότητας Απανταχού Κραψιτών Αθηνών

5) κα. ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΝΗ – ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ -Για την συμβολή της στην στήριξητου Νέου Εργαστηρίου εντός του 2023,«Εικαστικές Δημιουργίες, προς επίτευξη των σκοπών της Αδελφότητας Απανταχού Κραψιτών Αθηνών.

Στη συνέχεια, δόθηκαν σε όλα τα μέλη των εργαστηρίων μας, βεβαιώσεις παρακολούθησης όπου επικράτησε ενθουσιασμός με τα φλας των κινητών να μην σταματούν.

Ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο νεαρός Κραψίτης , Γιώργος Α. Κοσμάς ήταν παρών στην εκδήλωση, μαζί με τον προπονητή του κο Κωστόπουλο και παρέδωσε  σε μια κίνηση συμβολισμού, τις βεβαιώσεις παρακολούθησης  2022-2023, στην ομάδα του χορευτικού Παίδων-Εφήβων.

Την εκδήλωση  μας τίμησε με την παρουσία τους,  αντιπροσωπεία από τον αδελφό Σύλλογο Ηπειρωτών Καματερού, όπου παραδίδει μαθήματα παραδοσιακών χορών ο δάσκαλός μας κος Κώστας Τομαράς κι ευχαριστούμε τα μέλη του χορευτικού εφήβων τους που συνέπραξαν  και συνέδραμαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Στο  εσωτερικό χώρο της ΣΤΕΓΗΣ ΚΡΑΨΙΤΩΝ  εκτέθηκαν   παράλληλα δημιουργίες των Εικαστικών Εργαστηρίων.

Ευχαριστούμε θερμά, όλες τις κυρίες από τα μέλη των εργαστηρίων και τους συγγενείς τους   για τις λιχουδιές  που ετοίμασαν για το γλέντι που ακολούθησε με το πέρας της εκδήλωσης.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

περισσότερα άρθρα

25/05/2024 “Παραδοσιακές Φορεσιές της Νησιωτικής Ελλάδας“ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άυλη πολιτιστική κληρονομιά είναι η ζώσα παράδοση και όταν αυτή,ανταμώνεται  κι ενώνει τις δυνάμεις της, τότε μόνο συγκλονιστικό μπορεί να είναιτο αποτέλεσμα!To Σάββατο, 25 Μαΐου 2024,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓ. ΚΟΣΜΑΣ 1η ΘΕΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ u17

«2ο Prishtina Open Table Tennis International Tournament 7-9/6/2024» Ο Γιώργος Κοσμάς (Κραψίτης στην καταγωγή) σχολίασε την επιτυχία του σταsocial:Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνω την κατάκτηση της 1ης  θέσης  στο