13/01/2024 ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ «ΣΤΕΓΗΣ ΚΡΑΨΙΤΩΝ»

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2024, ο πεζόδρομος της οδού Ηπείρου στο νούμερο 41, στον Άγιο Δημήτριο, πλημμύρισε από ευχές και αγκαλιές, στην «ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ», γιορτάζοντας την έλευση του 2024 .

Η Αδελφότητα των Απανταχού Κραψιτών Αθηνών, πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Θεοτόκου, πατέρας Παναγιώτης Φαλιέρος.

Επρόκειτο για επετειακή εκδήλωση του συλλόγου μας, την πρώτη για το 2024, από μια σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά, διότι συμπληρώθηκαν, δέκα χρόνια παρουσίας μας στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, από την απόκτηση της «ΣΤΕΓΗΣ ΚΡΑΨΙΤΩΝ», ενός Πολιτιστικού Κέντρου, που προάγει την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου της Ηπείρου, μέσω του φορέα μας, που μετράμε 48 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας .

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση όλων εμάς, για την παρουσία στην εκδήλωση, της οικογένειας του ευεργέτη της ΣΤΕΓΗΣ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, κας Σοφίας Δ. Καντζέλη (δικηγόρο στο επάγγελμα) η οποία προσήλθε συνοδευόμενη από τον σύζυγο της κ. Δημήτρη Κοτταρίδη (εγνωσμένο δημοσιογράφο), κ. Νικολάο Δ. Καντζέλη που επιμελήθηκαν με τον αδελφό του Στράτο Καντζέλη (λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας του Αρχιτέκτονα και Π.Μηχανικού) την εσωτερική ανακατασκευή του χώρου και ο

κ.Ευάγγελο Ν. Καντζέλη (αδελφός του οραματιστή της ΣΤΕΓΗΣ), ευεργέτης ο ίδιος της ΣΤΕΓΗΣ και διαχρονικά υποστηρικτής του πολιτιστικού έργου και όχι μόνο, που όλοι τους εξύμνησαν το αποτέλεσμα της 10ετούς προσπάθειας και μας ενθάρρυναν με τα «ζεστά λόγια τους», για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε με την ίδια «ζέση», τους σκοπούς της ΣΤΕΓΗΣ.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η χαρά μας, που κατακλύστηκε η ΣΤΕΓΗ από μέλη, φίλους, καθώς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτειακούς άρχοντες, εκπροσώπους εθνικοτοπικών και λοιπών φορέων, που όλοι τους μοιράστηκαν, μαζί μας τις προσδοκίες για τις καινούριες εικόνες που θα δημιουργηθούν μέσα στο 2024.

Επίσης ιδιαίτερη στιγμή ήταν η παρουσία φίλων και επιχειρηματιών του Δήμου μας, που με την οικονομική τους συμβολή, μπορέσαμε να υλοποιήσουμε μεγάλες εκδηλώσεις και το 2023 και αναφερόμαστε στους:

i. Επιχείρηση Κρεάτων ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ και τον κ. Περικλή

Νασόπουλο (διαχρονικά Μεγάλος Χορηγός του συλλόγου μας)

ii. Επιχείρηση TALIMA AE (Μetro Mall)

iii. Επιχείρηση “TDA Optical Solutions” και τον κ. Δήμο Τσορμπανάκη

iv. Επιχείρηση «Office Line A.E.» κο Κουρή Παναγιώτη για την ευγενική του χορηγία για τις πίτες (γλυκές και αλμυρές) της εκδήλωσης

v. Επιχείρηση «ΦρουΦρούδια» και την κα Αναστασία Βασιλόγου

vi. Επιχείρηση “FreshLime” και την οικογένεια της κας Ελένης Παπούλια.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας:

Τον πρόεδρο της (ΠΣΕ) Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κο Μάκη Κιάμο, που είναι στο τιμόνι της «ηγέτιδας» ομπρέλας περισσοτέρων από 450 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων (Αδελφότητες Ενώσεις και Ομοσπονδίες ) της Ηπείρου, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας στην εκδήλωση, την αγωνία για την διαφύλαξη του Φυσικού Πλούτου και του Πολιτισμού συνοδευόμενος από τον έφορο Δημοσίων Σχέσεων κ.Αντώνη Κοντό.

Τους εκπροσώπους της Πολιτείας και βουλευτές Νοτίου Τομέα Β’Αθηνών κκ Χρήστο Κατσώτη, (Ηπειρώτης στην καταγωγή), εκλεγμένος με το ΚΚΕ, Παύλο Χρηστίδη (εκλεγμένος με το ΚΙΝΑΛ) για τον «φρέσκο» λόγο του στην εκδήλωση.

Τη νέα Διοίκηση του Δήμου μας και τον Δήμαρχο κο Στέλιο Μαμαλάκη, ο οποίος με τα λόγια του, ενθάρρυνε όλους τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών μας και να διαφυλάξουμε τις αξίες και την παράδοση της πατρίδας μας.

Τους Αντιδημάρχους κκ, Γ.Ταμπακόπουλο, Μ.Ι.Μπάντος, Α.Σαραβελάκη, Α.Μπαμπάνας , Ε.Κοντόγοννα και Β.Ζαχαριας,

Τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ Μ.Καραϊσκάκης, Β.Βαζαίου, Γ.Κονδύλης, Ε.Μαλαθούνης, Ε.Κυπραίου & Χ.Μαργαρίτη

Την πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑλλάΖουμε την Πόλη Συμμετέχουμε -Ενώνουμε», κα Μαρία Ανδρούτσου για την θερμή στήριξη του έργου των πολιτιστικών φορέων του Δήμου μας, όλα τα χρόνια της μακρόχρονης θητείας της στο τιμόνι του δήμου μας, καθώς και τους πρώην Αντιδημάρχους κκ Α.Γαβαλάς, Α.Αδαμόπουλος & τη δημοτική σύμβουλο Ι.Κωνσταντίνου.

Τον επικεφαλής της Παράταξης «ΑγαΠάμε την πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο» κ. Γιώργο Παπατριανταφύλλου.

Τον εκπρόσωπο της Παράταξης «Νέα Πνοή Προοπτική… για τον Άγιο Δημήτριο» δημοτικό σύμβουλο κ. Γ.Κοκοτσάκη

Την εκπρόσωπο της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου» της κας Γιώτας Δήμου και δημοτικό σύμβουλο κ.. Θ.Αυγέρη.

Τον Κραψίτη Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού κο Κώστα Λιούτα (σύζυγο της κας Δανάης Σιακαμπένη, μέλος του ΔΣ).

Τον Ηπειρώτη φίλο του συλλόγου μας και Δημοτικό Σύμβουλο κο Ηλία Σώζο.

Τον εκπρόσωπο του «Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών & Ενηλίκων με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες», κο Νίκο Ανυφαντή, για το σπουδαίο έργο της αναβάθμισης της καθημερινότητας των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία και των Οικογενειών τους, τους οποίους στηρίζει η Αδελφότητα Κραψιτών.

Την εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ (Εκπαιδευτικών Ν.Αθήνας) κα Ελένη Μάμαλη

Τους εκπροσώπους των εθνικοτοπικών Συλλόγων του Δήμου μας, που όλοι μας έχουμε ενεργό ρόλο ως θεματοφύλακες της Ιστορίας και της Παράδοσης της Πατρίδας μας και μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία, για τις προκλήσεις των καιρών, για «τον Πολιτισμό του τόπου μας που ενώνει ΟΛΟΥΣ μας».

• Την Ενωση Ηπειρωτών «Το Κούγκι», που εκπροσωπήθηκε από τον κ.Σταύρο Σταυρόπουλο.

• Τον Σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου, που πρόεδρος τους είναι και ο νυν δήμαρχός μας, κος Σ.Μαμαλάκης και το κομμάτι της πίτας παρέλαβε η κα Α. Σαραβελάκη .

• Την «Ένωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα», και την δυναμική πρόεδρό τους, κα Ράνια Χρυσοχοϊδου , με τους οποίους τον Σεπτ. 2023 συνδιοργανώσαμε την Θεατρική και Μουσικοχορευτική Εκδήλωση «ΧΑΡΑΝΤΑ ΣΤΕΦΑΝΩΜΑΤΑ» Ηπειρωτικοποντιακός Γάμος.

• Τον «Παλλεσβιακό Πολιτιστικό Σύλλογο», που το κομμάτι της πίτας παρέλαβε η πρόεδρος τους κα Γιώτα Κούσκου.

• Τον «Σύλλογο Ηλείων», που το κομμάτι της πίτας παρέλαβε η πρόεδρος τους, κα Αλέκα Γιαννοπούλου.

• Τον «Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων», που το κομμάτι της πίτας παρέλαβε ο πρόεδρος τους κος Νικήτας Άγγελος και η

Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου, που το κομμάτι παρέλαβε ο κ. Γρίβας.

Ευχαριστούμε για την τιμητική παρουσία στην εκδήλωση μας, τους εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων:

• Τον χοροδιδάσκαλο και επικεφαλής του « Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΧΟΡΟΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Βασίλη Καρφή (Διδάκτωρ της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ), Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και ερευνητής του ελληνικού παραδοσιακού χορού.

• Τον εκπρόσωπο του «Συλλόγου Σκλιβανιτών Ιωαννίνων» και φίλο της Αδελφότητας κο Κώστα Τζιριβήλα.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους αθλητικών και συλλογικών φορέων, εξωραϊστικών συλλόγων και εθελοντών του Δήμου μας.

• Τον εκπρόσωπο από το 2ο ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ.Σταματέλο, οι οποίοι στηρίζουν, εθελοντικά ως οδηγοί μας το τμήμα Πεζοπορίας και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες γι’ αυτό!

• Τον εκπρόσωπο του Γυμναστικού Συλλόγου «ΚΡΟΝΟΣ» κ.Γιάννη Πετρόπουλο

• Τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού – Οικολογικού Συλλόγου ο Ασύρματος κ. Νίκος Μπαμπάνας

• Την πρόεδρο του «Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αγ. Δημητρίου» κα Στέλλα Μανιδάκη

• Την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου κα Ρούλα Παληγιάννη

• Την εκπρόσωπο του «Εξωραϊστικός Σύλλογος +Οικία «Αγ Σπυρίδωνας» καΆννα Βρεττού

Την εκδήλωση μας διάνθισε η Ηπειρώτικη ζυγιά του Δημήτρη Ζιάγκα.

Κλείνοντας ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία τους όλα τα μέλη της οικογένειας της ΣΤΕΓΗ μας.

Τα παιδιά μας Δρίκο Αλέξανδρο, Δρίκου Μαρκέλλα & Μιχάλη Πατηνιώτη για την βοήθειά τους στην εκδήλωση της Πίτας μας

Τους Κραψίτες δασκάλους μας κκ Κώστα Τομαρά, Βασιλική Μπαλαμάτσια, Μαρία Μέλλου-Νάσιου & Ελευθερία Χριστάκη καθώς και τους κκ Μαρία Βασιλάκη, Ευάγγελο Τσιότρα, Αντώνη Τσορμπανάκη, Διονύση Καραθανάση, Ξενοφώντα Σταυρόπουλο, Λίτσα Μπολάνη και Βασιλική Τραχίλη, Μαρία Μπακέλα ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΡΓΟ ΨΥΧΗΣ που προσφέρουν στη ΣΤΕΓΗ μας.

Ευχαριστούμε τον “καλλιτέχνη” φωτογράφο Θάνο Ραφτόπουλο για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης καθώς και τους, δημοσιογράφο Β. Τριάντη από το brahaminews Brahaminews.gr και τον Κωνσταντίνο Χαψούλα από το agiosdimitriosnotia.com.

Ευχόμαστε για το 2024 σε όλο τον κόσμο, μία χρονιά με Ειρήνη και Υγεία και γεμάτη Εικόνες, Χορό και Τραγούδι με τους KΡΑΨΙΤΕΣ.

Κ αταγράφουμε τις

Ρ ίζες μας και

Α ναβιώνουμε

Ψ ήγματα από τις αξίες της

Ι στορίας του τόπου μας και τις

Τ αξιδεύουμε στο παρόν με

Ε ικόνες και

Σ υναίσθημα

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος Ελένη Χ. Καντζέλη

Αντιπρόεδρος Ηλίας Μ. Καντζέλης

Γ.Γραμματέας Μαρία Ι.Μέλλου

Ταμίας Θωμάς Η. Ζαρμπαλάς

Τα μέλη:

κκ Δανάη Α. Σιακαμπένη, Βίκυ Ν.Μπαλαμάτσια & Γεώργιος Ι.Καντζέλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

περισσότερα άρθρα

25/05/2024 “Παραδοσιακές Φορεσιές της Νησιωτικής Ελλάδας“ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άυλη πολιτιστική κληρονομιά είναι η ζώσα παράδοση και όταν αυτή,ανταμώνεται  κι ενώνει τις δυνάμεις της, τότε μόνο συγκλονιστικό μπορεί να είναιτο αποτέλεσμα!To Σάββατο, 25 Μαΐου 2024,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓ. ΚΟΣΜΑΣ 1η ΘΕΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ u17

«2ο Prishtina Open Table Tennis International Tournament 7-9/6/2024» Ο Γιώργος Κοσμάς (Κραψίτης στην καταγωγή) σχολίασε την επιτυχία του σταsocial:Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνω την κατάκτηση της 1ης  θέσης  στο