10/3/2024  ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ “ΠΑΥΛΙΑΝΗ” ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024, η ομάδα πεζοπορίας μας, περιδιάβηκε  τον υπέροχο δρυμό της  Οίτης, σε υψόμετρο 1.040m  με βάση εξόρμησης το χωριό “ Παύλιανη” Φθιώτιδας, το οποίο βρίσκεται μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, με πολύ σημαντικά αξιοθέατα, όπως το φυσικό πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού και τον «σιδερένιο θρόνο (Iron Throne).

Η Ομάδα πεζοπορίας  πήρε τον δρόμο για το βουνό,  απολαμβάνοντας τον Δρυμό και τα περάσματά του, σε  μια   κυκλική διαδρομή 8χλμ, με τις κατεβασιές και ανεβασιές τους,  τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές, μπήκαν στην καρδιά του Ελατοδάσους, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό/αισθητικό  πάρκο με δραστηριότητες έφτασαν στο οροπέδιο του Ορους Οίτη, περνώντας απο το γνωστό πλέον game of thrones που έφτιαξαν κάτοικοι της περιοχής κ επέστρεψαν στο χωριό !

Το υπόλοιπο group   περιηγήθηκε  μέσα στον χωριό της Παύλιανης, έναν θαυμάσιο ορεινό οικισμό που κατά μία  άποψη την ονομασία  του, το οφείλει στους πρώτους της κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που πίστεψαν στα διδάγματα του Αποστόλου Παύλου. Πιο πιθανή εκδοχή όμως είναι να οφείλεται σε σλαβική ονομασία.

Επισκέφτηκαν το φυσικό πάρκο, που αποτελεί ένα μοναδικό βιότοπο, αλλά και ταυτόχρονα, χώρο ξεκούρασης, αναψυχής, όπου αισθάνεσαι έντονα το συναίσθημα του σεβασμού στην φύση.

Το μεσημέρι  γευματίσανε στην   ιστορική ταβέρνα του Κατσίμπα, το κατά κόσμον παραδοσιακό καφενείο στην Άνω Παύλιανη και το απόγευμα πήραν τον δρόμο της επιστροφής, γεμάτοι από τις μαγευτικές εικόνες  της περιοχής και του βουνού, καταγράφοντας μία ακόμη συναρπαστική πεζοπορία, με οδηγό τον κ. Ξενοφώντα Σταυρόπουλο, τον οποίο κ ευχαριστούμε !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

περισσότερα άρθρα

25/05/2024 “Παραδοσιακές Φορεσιές της Νησιωτικής Ελλάδας“ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άυλη πολιτιστική κληρονομιά είναι η ζώσα παράδοση και όταν αυτή,ανταμώνεται  κι ενώνει τις δυνάμεις της, τότε μόνο συγκλονιστικό μπορεί να είναιτο αποτέλεσμα!To Σάββατο, 25 Μαΐου 2024,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓ. ΚΟΣΜΑΣ 1η ΘΕΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ u17

«2ο Prishtina Open Table Tennis International Tournament 7-9/6/2024» Ο Γιώργος Κοσμάς (Κραψίτης στην καταγωγή) σχολίασε την επιτυχία του σταsocial:Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνω την κατάκτηση της 1ης  θέσης  στο