ΧΡΗΣΤΟΣ  ΚΑΝΤΖΕΛΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ (1945-2023)

«Έσβησε» πριν λίγες ώρες, στην εντατική του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ,  ο  συγχωριανός μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΤΖΕΛΗΣ του Αντωνίου και της Ελένης (το γένος Καντζέλη), σε ηλικία 78 ετών, ο οποίος έδινε επί ημέρες,  μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από επάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια, ωστόσο, δεν τα κατάφερε, σκορπώντας θλίψη και οδύνη στην οικογένεια και στους φίλους του.

Παντρεμένος με την αείμνηστη, Κραψίτισσα,  Ιφιγένεια του  Λάζαρου Λάζου (την οποία έχασε εδώ και αρκετά χρόνια από την επάρατο), απέκτησαν  δύο παιδιά,  τον Αντώνη,  παντρεμένος με την κα Ευαγγελία Αποστόλου και την Ελένη, (πρόεδρος σήμερα της Αδελφότητας Αθηνών), παντρεμένη με τον κ.Δημήτρη Καρανικολάου.

Ευτύχησε  εν ζωή με  τα 3 εγγόνια του  τον Χρήστο, την Έρρικα και τον Ηρακλή και με δισέγγονο από την εγγονή του Έρρικα (10μηνών σήμερα).

Ήταν  «εν ενεργεία» Πρόεδρος, στο 4ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου   και λόγω του μεγάθυμου  χαρακτήρα του,  είχε αποκτήσει έναν μεγάλο κύκλο φίλων, που ακολουθούσαν και αγκάλιαζαν όλες τις δράσεις του συλλόγου Κραψιτών.

Ο εκλιπών, υπήρξε, ενεργό μέλος της Αδελφότητας  Κραψιτών Αθηνών, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, με ευδόκιμη θητεία  στα Διοικητικά Συμβούλια  (1992-1993)  & (2000-2001)   στη θέση του Αντιπροέδρου ΔΣ, διακρίθηκε δε,  για τον  ενεργό ρόλο του, ως  μέλος του χορευτικού και της χορωδίας  του συλλόγου  και  παρέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή, Εθελοντής πρώτης γραμμής  σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου .

Κάθε Κυριακή πρωί, στην «Στέγη Κραψιτών»,   ήταν ο συνδετικός κρίκος όπου  αντάμωναν  συγχωριανοί και φίλοι της αδελφότητας, με χωρατά, γέλια και αναμνήσεις από τα παλιά και φρόντιζε πάντα ο ίδιος, για τον μεζέ  της παρέας.

Και από την ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ,  ένα πρωινό Κυριακής, την 14η Μαίου, έφυγε εσπευσμένα  για το νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Με  επιθυμία του εκλιπόντος,  οι φίλοι και συγγενείς  θα τον χαιρετίσουν,  στην   ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ,   που θα ψαλεί    στον ενοριακό  Ναό  του  Αγίου Δημητρίου, στην πόλη του Αγίου Δημητρίου Αττικής, την Τετάρτη  28 Ιουνίου 2023  και ώρα 16:00.

Με το πέρας της Λειτουργίας, η  οικογένεια θα δεχθεί τα συλλυπητήρια  και θα παραθέσει καφέ και γεύμα στην «ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ», στον Άγιο Δημήτριο Αττικής (πεζόδρομος Ηπείρου 41  και  Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 184).

Η οικογένεια, αντί στεφάνων, επιθυμεί να στηριχθεί η «Στέγη Κραψιτών», την οποία ο εκλιπών (Χρήστος Α.Καντζέλης), ενίσχυσε, εν ζωή,   με όλες τις δυνάμεις του για την επίτευξη των σκοπών της και θα υπάρχει  ένα κουτί συλλογής δωρεών στη μνήμη του, στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου.

Η  σορός (σύμφωνα με επιθυμία του) θα μεταβεί   στην γενέτειρα του, Κράψη Ιωαννίνων και θα ταφεί στο κοιμητήριο του  Ι.Ν. Αγίου Νικολάου  Κράψης, την επομένη, (της εξοδίου λειτουργίας), ημέρα Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023,  περίπου στις  14:00.

Η οικογένεια του, για όσους επιθυμούν να τον ακολουθήσουν στο τελευταίο του ταξίδι,θα συγκεντρώσει συμμετοχές για  αυθημερόν μετάβαση με πούλμαν στην Κράψη Ιωαννίνων  στο τηλ. 6945 857274 μέχρι την  Τετάρτη 28/6  και ώρα 15:00.

Το Δ.Σ.  εκφράζει την βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του, μα πιο πολύ στα παιδιά του, στην πρόεδρό μας Ελένη και στον Αντώνη, που στάθηκαν,  δίπλα του, όλο αυτό το διάστημα, με τον βουβό πόνο της ελπίδας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κράψης που θα τον σκεπάσει.

Από το Δ.Σ. της Αδελφότητας Απανταχού Κραψιτών Αθηνών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

περισσότερα άρθρα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2024-2025 στη «ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ»

O πολιτισμός διατηρείται διαχρονικά, μόνο στον βαθμό που είναι εφευρετικός,δημιουργικός και εξελικτικός και μόνο μέσω μιας δυναμικής  και ολιστικήςπροσέγγισης, έχει προοπτική.Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς

25/05/2024 “Παραδοσιακές Φορεσιές της Νησιωτικής Ελλάδας“ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άυλη πολιτιστική κληρονομιά είναι η ζώσα παράδοση και όταν αυτή,ανταμώνεται  κι ενώνει τις δυνάμεις της, τότε μόνο συγκλονιστικό μπορεί να είναιτο αποτέλεσμα!To Σάββατο, 25 Μαΐου 2024,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓ. ΚΟΣΜΑΣ 1η ΘΕΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ u17

«2ο Prishtina Open Table Tennis International Tournament 7-9/6/2024» Ο Γιώργος Κοσμάς (Κραψίτης στην καταγωγή) σχολίασε την επιτυχία του σταsocial:Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνω την κατάκτηση της 1ης  θέσης  στο