ΧΡΗΣΤΟΣ  ΚΑΝΤΖΕΛΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ (1945-2023)

«Έσβησε» πριν λίγες ώρες, στην εντατική του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ,  ο  συγχωριανός μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΤΖΕΛΗΣ του Αντωνίου και της Ελένης (το γένος Καντζέλη), σε ηλικία 78 ετών, ο οποίος έδινε επί ημέρες,  μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από επάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια, ωστόσο, δεν τα κατάφερε, σκορπώντας θλίψη και οδύνη στην οικογένεια και στους φίλους του.

Παντρεμένος με την αείμνηστη, Κραψίτισσα,  Ιφιγένεια του  Λάζαρου Λάζου (την οποία έχασε εδώ και αρκετά χρόνια από την επάρατο), απέκτησαν  δύο παιδιά,  τον Αντώνη,  παντρεμένος με την κα Ευαγγελία Αποστόλου και την Ελένη, (πρόεδρος σήμερα της Αδελφότητας Αθηνών), παντρεμένη με τον κ.Δημήτρη Καρανικολάου.

Ευτύχησε  εν ζωή με  τα 3 εγγόνια του  τον Χρήστο, την Έρρικα και τον Ηρακλή και με δισέγγονο από την εγγονή του Έρρικα (10μηνών σήμερα).

Ήταν  «εν ενεργεία» Πρόεδρος, στο 4ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου   και λόγω του μεγάθυμου  χαρακτήρα του,  είχε αποκτήσει έναν μεγάλο κύκλο φίλων, που ακολουθούσαν και αγκάλιαζαν όλες τις δράσεις του συλλόγου Κραψιτών.

Ο εκλιπών, υπήρξε, ενεργό μέλος της Αδελφότητας  Κραψιτών Αθηνών, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, με ευδόκιμη θητεία  στα Διοικητικά Συμβούλια  (1992-1993)  & (2000-2001)   στη θέση του Αντιπροέδρου ΔΣ, διακρίθηκε δε,  για τον  ενεργό ρόλο του, ως  μέλος του χορευτικού και της χορωδίας  του συλλόγου  και  παρέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή, Εθελοντής πρώτης γραμμής  σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου .

Κάθε Κυριακή πρωί, στην «Στέγη Κραψιτών»,   ήταν ο συνδετικός κρίκος όπου  αντάμωναν  συγχωριανοί και φίλοι της αδελφότητας, με χωρατά, γέλια και αναμνήσεις από τα παλιά και φρόντιζε πάντα ο ίδιος, για τον μεζέ  της παρέας.

Και από την ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ,  ένα πρωινό Κυριακής, την 14η Μαίου, έφυγε εσπευσμένα  για το νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Με  επιθυμία του εκλιπόντος,  οι φίλοι και συγγενείς  θα τον χαιρετίσουν,  στην   ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ,   που θα ψαλεί    στον ενοριακό  Ναό  του  Αγίου Δημητρίου, στην πόλη του Αγίου Δημητρίου Αττικής, την Τετάρτη  28 Ιουνίου 2023  και ώρα 16:00.

Με το πέρας της Λειτουργίας, η  οικογένεια θα δεχθεί τα συλλυπητήρια  και θα παραθέσει καφέ και γεύμα στην «ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ», στον Άγιο Δημήτριο Αττικής (πεζόδρομος Ηπείρου 41  και  Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 184).

Η οικογένεια, αντί στεφάνων, επιθυμεί να στηριχθεί η «Στέγη Κραψιτών», την οποία ο εκλιπών (Χρήστος Α.Καντζέλης), ενίσχυσε, εν ζωή,   με όλες τις δυνάμεις του για την επίτευξη των σκοπών της και θα υπάρχει  ένα κουτί συλλογής δωρεών στη μνήμη του, στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου.

Η  σορός (σύμφωνα με επιθυμία του) θα μεταβεί   στην γενέτειρα του, Κράψη Ιωαννίνων και θα ταφεί στο κοιμητήριο του  Ι.Ν. Αγίου Νικολάου  Κράψης, την επομένη, (της εξοδίου λειτουργίας), ημέρα Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023,  περίπου στις  14:00.

Η οικογένεια του, για όσους επιθυμούν να τον ακολουθήσουν στο τελευταίο του ταξίδι,θα συγκεντρώσει συμμετοχές για  αυθημερόν μετάβαση με πούλμαν στην Κράψη Ιωαννίνων  στο τηλ. 6945 857274 μέχρι την  Τετάρτη 28/6  και ώρα 15:00.

Το Δ.Σ.  εκφράζει την βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του, μα πιο πολύ στα παιδιά του, στην πρόεδρό μας Ελένη και στον Αντώνη, που στάθηκαν,  δίπλα του, όλο αυτό το διάστημα, με τον βουβό πόνο της ελπίδας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κράψης που θα τον σκεπάσει.

Από το Δ.Σ. της Αδελφότητας Απανταχού Κραψιτών Αθηνών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

περισσότερα άρθρα

17/09/2023 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΩΝ  ΓΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

«Χαράντας- Στεφανώματα»  «Χαράν», «Χαράντας» είναι η λέξη του γάμου στα ποντιακά  και «Στεφανώματα» αντίστοιχα  στην Ήπειρο, λέξεις που  υποδηλώνουν  το χαρμόσυνο γεγονός της ένωσης δύο

ΚΡΑΨΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ» 1930-1933

Διήγηση  αειμνήστου Σπύρου Κ.Αγγέλη  (Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ» την 8/5/2012 με αντιγραφή, επιμέλεια παρουσίαση του Χρήστου Στεφ. Ευαγγέλου) Τα παλαιά χρόνια… τα πανηγύρια ήταν τόπος

18/06/2023 ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ  ΓΙΟΡΤΗ – «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ» ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ

«Κάτω στης μαργαρίτας τ’αλωνάκι   στήσαν χορό τρελό τα μελισσόπουλα..»Στο αλωνάκι-αυλόγυρο  της ΣΤΕΓΗΣ ΚΡΑΨΙΤΩΝ,  την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή όλων των τμημάτων