ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ 450 ΕΤΩΝ ΙΝ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΑΨΗΣ

Αθήνα, 9/7/2013 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Ο σύλλογός  μας «Αδελφότητα Αθηνών  των Απανταχού  Κραψιτών,  διοργάνωσε την μετάβαση των εν Αθήναις συγχωριανών  και φίλων μας   το διήμερο  6-7 Ιουλίου 2013 στην επετειακές εκδηλώσεις  για την συμπλήρωση των 450 ετών από της Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κράψης. 

Μοιραστήκαμε εμείς οι   52 συγχωριανοί και φίλοι της Αδελφότητας Αθηνών το διήμερο αυτό, στιγμές χριστιανικής κατάνυξης, νοσταλγίας και βαθιάς συναισθηματικής φόρτισης, τόσο από το ιερουργικό τελετουργικό  των εκδηλώσεων, όσο και από  το συγκλονιστικό περιεχόμενο των  ομιλιών του Πάτερ Νικόλαου, ο οποίος εξύψωσε στα μάτια όλων των παρευρισκομένων το υψηλό φρόνημα της Κραψίτικης καταγωγής μας και της ιστορίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. 

Θα θέλαμε να μεταφέρουμε  από όλους τους εν Αθήναις  συγχωριανούς μας,  τα θερμά συγχαρητήρια στον πάτερ Νικόλαο, στον εφημέριο του Ι.Ν., στους επώνυμους και ανώνυμους ουραγούς και  εθελοντές συγχωριανούς μας για την άρτια διοργάνωση όλων των δρώμενων, την εξαιρετική φιλοξενία, εξυπηρέτηση και σίτιση  όλων των αναρίθμητων παρευρισκομένων.  

Επίσης   εστιάζουμε στην  αρωγή των μονίμων κατοίκων του τόπου μας  που  με την καλαίσθητη παρέμβασή τους (κόκκινα φλοκάτα και ελληνικές σημαίες) ομόρφυναν τα περάσματα σε όλα τα σημεία του χωριού, δηλώνοντας ότι  «Σήμερα Γιορτάζουμε και Σας Περιμένουμε!». 

Σας  ευχαριστούμε όλους εκ βάθους ψυχής για την ευκαιρία που μας  δώσατε να βιώσουμε αυτή την μεγάλη γιορτή του Ι.Ν. Αγ.Νικολάου Κράψης και  να γίνουμε κοινωνοί  μηνύματος αισιοδοξίας  και υψηλής περηφάνιας ως απόγονοι μιας τέτοιας πλούσιας κληρονομιάς,  όπως είναι ο τόπος των γεννητόρων μας.  

Με Τιμή, 

Το Δ.Σ. Αδελφότητας Κραψιτών Αθηνών 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

περισσότερα άρθρα

ΧΡΗΣΤΟΣ Γ. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ (1934-2023)

Την Παρ 19/01/2023, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, το μέλος της Αδελφότητας Αθηνών Χρήστος Παπαπέτρος  του Γεωργίου  και της Βασιλικής! Ενεργό μέλος

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Το πρωινό της Κυριακής, 15 Ιανουαρίου 2023, ο πεζόδρομος της οδού Ηπείρου στο νούμερο 41, στον Άγιο Δημήτριο, πλημμύρισε από ευχές, αγκαλιές και μουσική, στην

Καλλιτεχνικά και Εικαστικά Εργαστήρια 2023

Η Αδελφότητα των Απανταχού Κραψιτών Αθηνών ανακοινώνει την επανέναρξη των δωρεάν Καλλιτεχνικών και Εικαστικών Εργαστηρίων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και πραγματοποιούνται καθημερινά στη Στέγη Κραψιτών